Elisabeth van de Drie-eenheid heilig dankzij Belgisch mirakel

Gepost door Jean-Pierre op 15 maart 2016.

De Franse zuster Elisabeth van de Drie-eenheid wordt door de karmelietaanse familie omschreven als een zielsverwant van Thérèse van Lisieux.

De Franse karmelietes Elisabeth van de Drie-eenheid wordt nog dit jaar heilig verklaard dankzij de officiële erkenning van een mirakel dat in ons land plaatsvond. Vandaag raakte in Rome bekend dat de Congregatie voor de Heiligverklaringen de onverklaarbare genezing heeft erkend van de Belgische Marie-Paul Stevens. Zij ging leed aan het Sjögren-syndroom, een chronische reumatische aandoening. Mary-Paul Stevens herstelde volgens de congregatie in 2002 op medisch onverklaarbare wijze. Dat gebeurde na een bedevaart naar de karmel van Flaverignot-Dijon, uit dankbaarheid voor de Franse zalige.

De zalige Elisabeth werd in 1880 als Elisabeth Catez geboren in Avor (Bourges), als dochter van een legerkapitein. In 1901 trad ze toe tot een klooster van ongeschoeide karmelietessen in Dijon. Zij liet een grote verzameling brieven en bezinningsgidsen na. Meest beroemd is haar zielsverheffing tot de heilige Drie-eenheid van 21 november 1904, geschreven na de hernieuwing van haar kloostergeloften op het feest van Onze-Lieve-Vrouw Presentatie. De tekst wordt bestempeld als een van de mooiste gebeden uit de christelijke traditie. Zij stierf in 1906 aan de ziekte van Addison. In 1984 werd zij door paus Joannes Paulus II zalig verklaard.

Bron: Kerknet