Mgr Aloysius Benziger OCD en pater Adeodatus OCD : "Dienaren Gods"

Gepost door Paul op 16 augustus 2018.

 

Mgr Aloysius Benziger OCD werd geboren op 31 januari 1864 in Einsiedeln (Zwitserland). Hij trad binnen bij de Vlaamse Karmelprovincie en werd  missionaris in Kerala (India). In 1900 werd hij daar tot bisschop gewijd. Hij was bisschop van Quilon van 1905 tot 1931. Hij is overleden in Trivandrum op 17 augustus 1942. Hij ligt begraven in de kloosterkerk van Trivandrum. Reeds tijdens zijn leven werd hij als een heilige beschouwd. In augustus 2017 werd tijdens een plechtige feestelijkheid het diocesaan proces op weg naar zaligverklaring geopend. Nu heeft het Vaticaan hem erkend als ‘Dienaar Gods’

 

 

Met hem werd ook aan onze medebroeder pater Adeodatus OCD het statuut van ‘Dienaar Gods’ toegekend. Hij werd te Kieldrecht  geboren als Julianus Buyck  op 27 januari 1896. Hij trok eveneens als karmeliet naar India. Tijdens zijn leven heeft hij zich helemaal ingezet voor de inlandse bevolking. Hij is in Mathavilla (India) overleden op 20 oktober 1968. Nog steeds is hij er door de mensen een geliefde figuur.

 

 

 

Uiteraard is dit voor de Malabarprovincie een grote gebeurtenis. Maar ook voor onze Vlaamse provincie. Op 20 oktober heeft in de kloosterkerk van Trivandrum de officiële declaratie plaats van deze ‘Dienaren Gods’. De aartsbisschop zal voorgaan in de plechtige eucharistieviering in concelebratie met pater Sebastian Koodappattu OCD, provinciaal van Malabar en pater Paul De Bois OCD, provinciaal van Vlaanderen.