Seculiere Orde Brugge: een beetje nieuws.

Gepost door Jean-Pierre op 26 april 2016.

Op zaterdag 16 april kwamen de leden van OCDS Brugge samen voor een sfeervolle eucharistieviering in de Sarephta-kapel van de paters karmelieten.

We mochten met onze groep broederlijk (en zusterlijk) plaatsnemen rond het altaar. Zo kon onze voorganger, pater Reimond, ons als een kleine kudde binnenleiden in het evangelie van die zondag: dat van de goede herder. Hij legde ons uit hoe wij zelf als een geschenk kunnen zijn voor Jezus, die ons zo als een goede herder bij de Vader kan brengen, waarna wij op onze beurt de blijde boodschap kunnen gaan uitdragen door onze “mede-schaapjes” te herderen en zo een hechte gemeenschap te worden.

Dit was een mooie voorbereiding op het volgende onderdeel van de viering: de hernieuwing van de beloften in de Seculiere Orde. Na op deze manier onze onderlinge verbondenheid en toewijding opnieuw uitgesproken te hebben, waren we klaar om in een geest van oprechte broederlijkheid de Communie te ontvangen.

Na de viering konden we die “communie” dan ook nog beleven aan de koffietafel, in de priorijzaal. Daar konden we, in navolging van Jezus, als “levend brood” voor elkaar proberen te zijn en in onderlinge vriendschap elkaar sterken voor de reis die we elk afzonderlijk gaan in dit leven. Want, zoals boven de deur van de priorijzaal geschreven staat: “Niet van brood alleen leeft de mens”. Zo werd  ook dit weer een vruchtbare bijeenkomst van onze seculiere orde.