Symposium rond Dag Hammarskjöld uitgesteld

Gepost door Paul op 03 december 2021.

Gent, 3 december 2021

Beste bezoeker, 

 

Wij keken enorm uit naar het symposium over Dag Hammarskjöld op dinsdag 7 december. Met een veelzijdig, boeiend en inspirerend programma en zeer gerenommeerde sprekers wilden we een eerbetoon brengen aan deze bijzondere man. Ook ontvingen we een groot aantal aanmeldingen, zowel voor de fysieke bijeenkomst in ons Karmelklooster te Gent als voor de optie om het programma online mee te maken. 

 

Natuurlijk hebben we met een zekere beklemming de actuele ontwikkelingen rondom het Covid-virus gevolgd. Deze week leken de seinen nog op groen te staan. Maar vandaag heeft de overheid toch besloten om nieuwe, strengere maatregelen op te leggen. 

 

Bij een zeer letterlijke interpretatie van de regels zou onze bijeenkomst mogelijk nog doorgang kunnen vinden. Maar wanneer we de geest willen volgen, lijkt ons dit toch onverstandig. De overheid dringt aan op een sterke beperking van onnodige sociale samenkomsten, met name binnenshuis. En alhoewel we alle veiligheidsvoorschriften kunnen volgen, bestaat er een risico op besmetting. Dat vinden wij voor alle sprekers en bezoekers iets dat wij heel serieus moeten nemen. Ook omdat de kerk gedurende de pandemie steeds een voorbeeldfunctie heeft willen vervullen, mede uit solidariteit met de werkers in de zorg en alle kwetsbare mensen voor wie een besmetting ernstige gevolgen kan hebben. 

 

Met pijn in het hart hebben we daarom moeten besluiten het symposium op 7 december te verplaatsen naar een nieuw moment in het begin van het nieuwe jaar. Wij zullen met alle sprekers overleggen welke datum daarvoor mogelijk is. 

 

Natuurlijk laten wij u zo snel mogelijk weten wanneer het symposium in 2022 plaats gaat vinden, hopelijk met hetzelfde programma zoals nu voorzien was. Wij hopen dat u dan wederom in de gelegenheid bent om deel te nemen. 

 

Mocht u per direct uw deelnemersbijdrage retour willen ontvangen dan is dat mogelijk. U kunt hiertoe ook besluiten wanneer de nieuwe datum bekend is. Zonder tegenbericht van uw kant houden wij uw inschrijving vooralsnog aan.  

 

Met excuses voor dit naar onze mening onvermijdelijke besluit wens ik u, mede namens mijn medebroeders en alle medewerkers van Het Rustpunt en Carmelitana, alvast hele goede, gezegende en gezonde feestdagen toe. 

 

Pater Paul de Bois ocd,

Provinciaal overste van de Vlaamse Karmel