Vast aanbod
Biechtviering
Je kan een afspraak maken bij één van de paters voor een persoonlijk biechtgesprek.
Op vrijdag (tussen 15u en 16u) is er altijd iemand bereikbaar in de kerk (behalve in de maanden juni, juli en augustus).
Zo wezenlijk als het doopsel is, zó wordt het nooit meer opnieuw. Al kan de nood bestaan, het verlangen om tabula rasa te maken, en een nieuw begin te maken, om, wijzer geworden door het leven, te staan voor God die leven geeft, om jezelf, als dat maar kon, opnieuw uit zijn handen te ontvangen. Wat je zeer existentieel en persoonlijk kan voelen, op jezelf gericht, dat voelt de Kerk als geheel evenzeer. Ook het geheel heeft nood aan een nieuw begin.
Dit nieuwe begin dat God ons geeft, een tijd van inkeer, van toekeer tot God en ommekeer naar elkaar, van horen naar de Schrift en in beweging komen, van belijden en eerste wankele stappen zetten wordt het best persoonlijk én binnen Gods gemeente gevierd.
Vieringen van een nieuw begin dus, twee keer in de loop van het kerkelijk jaar: in de advent en bij de voorbereiding op Pasen. Meestal zijn er meerdere priesters aanwezig, er wordt gezongen en gemusiceerd en ook de aanwezigen zijn uit meerdere parochies afkomstig.
Persoonlijk gesprek
Je kan een afspraak maken op het parochiesecretariaat voor een huisbezoek of gebruik maken van één van onze spreekkamers om daar te praten.
Dienstbetoon door vrijwilligers
Niet de pastoor alleen, maar elk van ons zou dat voor de ander moeten, gewoon omdat hij/zij christen is.
Hier ligt de kolossale opdracht om doorheen individualisme en privacy, in respect en vrijheid een netwerk van vertrouwen te scheppen waar men aan elkaar de eigen zorgen kwijt wil en spontaan de handen uit de mouwen steekt.
Gelukkig coördineert een groep vrijwilligers het onderling dienstbetoon op de parochie. Zij bedoelen gangmakers te zijn zodat concrete, materiële en/of geestelijke noden opvang kunnen vinden. “Pijn zoekt remedie” met andere woorden. Een moeilijke evenwichtsoefening van vraag en aanbod. Uiteraard bestaat hun werk vaak uit doorverwijzen naar bevoegde instanties en nooit is het alleen maar om “het probleem” te doen, wel om de concrete mens die ermee zit.
Het onderling dienstbetoon kan telefonisch gecontacteerd worden via het parochiesecretariaat. De stuurgroep komt zeer regelmatig samen.