Skip to content

Generale visitatie met definitor
Fr. Christophe Marie

Van 2 tot en met 25 juli is de defintor fr. Christophe Marie uit Rome in onze Vlaamse Karmelprovincie voor een visitatie.

Tijdens de visitatie was hij van 2 juli tot en met 5 juli te gast in ons Brugse karmelklooster. Tijdens de visitatie heeft onze broeder uit Rome elk van onze medebroeders gehoord. Ieder kon zijn verhaal bij hem brengen. In zijn rapport beschrijft fr. Christophe Marie de gemeenschap als volgt : 

"Allereerst wil ik de fraters bedanken voor hun warme, broederlijke ontvangst en de goede sfeer die hier in de gemeenschap heerst. Het is een multiculturele gemeenschap waar iedereen zijn plaats heeft en er is een goede verstandhouding tussen alle fraters. Je kunt zien dat iedereen zijn best doet, gezien hun leeftijd, gezondheid en culturele verschillen, en dat is bemoedigend voor de toekomst.
De gebedstijden zijn vredig en de doordeweekse mis heeft geen homilie, alleen een iets langere inleiding, die eenvoudig is gehouden. Het is echt een huis van gebed, en iedereen moet zich blijven inspannen om aanwezig te zijn bij de verschillende gebedstijden, vooral 's ochtends (gezien de gezondheid). Het is een groot, mooi huis met een prachtig domein, en het is goed onderhouden en comfortabel. Het is niet mijn eerste bezoek en ik kom graag terug."