Skip to content

Opening graftombe Teresa de Jesús (Avila)

Woensdag 28 augustus 2024 is de graftombe van Teresa van Avila geopend.

 

Woensdag 28 augustus verklaarde onze generale postulator, pater Marco Chiesa: “Vandaag is de graftombe van Teresa van Avila geopend en we vonden haar lichaam in dezelfde toestand als bij de laatste opening in 1914.”

Met de opening van de graftombe kan ook het wetenschappelijk onderzoek van de relieken beginnen. Naast karmelieten en karmelietessen waren daarom ook wetenschappelijke experten aanwezig. 

Uiteraard is de overbrenging van de tombe naar een onderzoeksruimte in het klooster en de opening van de tombe met religieuze eerbied verlopen. Alvorens met het onderzoek van het lichaam te beginnen, baden de aanwezigen voor het stoffelijk overschot van de kerklerares en gingen daarna over tot een eerste visuele inspectie, waaruit werd geconcludeerd dat het lichaam nog steeds ongeschonden was, net als in 1914.

Pater Marco Chiesa bevestigde dat “de onbedekte delen, het gezicht en de voet, hetzelfde zijn als in 1914. Er is geen kleur, geen huidskleur, omdat de huid gemummificeerd is, maar je kunt het zien, vooral in het midden van het gezicht. Het ziet er goed uit. De medische experts kunnen Teresa's gezicht bijna duidelijk zien,” benadrukte hij.

Over de resultaten van de lopende onderzoeken zei de Postulator Generaal dat het nog te vroeg is om details te geven.

“De Orde vindt het nodig om dit werk te doen en het zijn de specialisten die ons hun conclusies zullen geven na hun werk. We weten van soortgelijke studies dat we zeer interessante gegevens over Teresa te weten zullen komen en ook aanbevelingen voor het behoud van de relikwieën, maar dat zal in een ander stadium zijn,” zei pater Marco Chiesa.

Bron: Carmelite Quotes